L‘Any Pinazo és la iniciativa cultural que integra estratègicament la suma d’esforços dels agents públics i privats que en el centenari de la mort del pintor han volgut contribuir a recuperar la memòria d’Ignacio Pinazo posant en valor els seus elements d’innovació, de modernitat i de pertinença al territori.

La declaració oficial de 2016 com a Any del Pintor Ignacio Pinazo ha sigut promoguda pels successors d’Ignacio Pinazo Carmarlench, que a la primavera de 2015 van constituir en la Casa Museu Pinazo de Godella la Comissió d’Organització del Centenari, òrgan col·legiat de caràcter privat encarregat del disseny estratègic, l’impuls i la planificació general del centenari.

La Comissió Organitzadora està integrada per Jose Ignacio Casar Pinazo i Jose Eugenio Casar Pinazo, descendents directes d’Ignacio Pinazo Camarlench i administradors de la Casa Museu Pinazo de Godella; el professor Francisco Javier Pérez Rojas, fundador de la Càtedra Pinazo i Coordinador Científic de l’Any Pinazo; i per Carlos González Triviño, Coordinador General de l’Any Pinazo. El periodista Vicent Molins exerceix les funcions de comunicació.

A instàncies de la Comissió Organitzadora

La Taula de les Corts Valencianes (integrada pels cinc grups politicos amb representació parlamentària) va elevar al Ple de les Corts una Proposició no de Llei que va ser aprovada a l’octubre de 2015 per unanimitat dels membres del Ple. Mitjançant aquesta Proposició, Les Corts van emplaçar al Consell a declarar formalment 2016 com a Any del Pintor Ignacio Pinazo Camarlench. El Consell de la Generalitat Valenciana va adoptar al gener de 2016 l’Acord pel qual efectuava aquesta declaració.

foto-camara-pinazo
corts-any-pinazo

Entre altres aspectes

L’acord del Govern Valencià pel qual es declara 2016 com a Any Pinazo també preveu la implicació d’un gran nombre d’entitats públiques i privades en el desenvolupament del Centenari, així com la declaració honorífica d’Ignacio Pinazo com a Ambaixador de la Cultura i la Identitat Valencianes en l’Exterior.

corts-any-pinazo-2